Programma Nulpuntmiddag

Programma

13.00 uur: Ontvangst
13.30 uur: Inleiding en opening door de host van deze editie van Nulpunt
14.00 uur: Keuze uit een van de workshops
14.45 uur: Keuze uit een van de workshops
15.30 uur: Keuze uit een van de workshops
17.00 uur: Afsluiten, borrel en netwerken
18.00 uur: Einde

Nulpunt is elke keer bij een ander bedrijf op bezoek. Onze host is iemand die op zijn eigen wijze bijdraagt aan de nieuwe economie van Nederland, denk aan ‘betekenisvol ondernemen’, werkend met zelfsturende teams, innovatief organiseren, of bewust ondernemen. Onze host zal de middag inleiden en ons meenemen in zijn verhaal. Daarna is er keuze uit verschillende workshops. Je kunt een reading krijgen, de workshop van de host bijwonen, of deelnemen aan een van de workshops over energiegereedschappen uit de E-toolkit voor managers, denk aan de kracht van je intentie en de rol van intuïtie.

Workshop 1: Reading over werk en bedrijf.
Een reading is een beschrijving van de energie en geeft inzicht in jouw authentieke energie en kwaliteiten, je bedrijf of project, de verbinding tussen jou en je je bedrijf of project, je doelen en de stappen die je nu kunt zetten. Het is een waardevolle en beproefde methode in organisatieontwikkeling en tijdens trainingen.

Workshop 2: Intuïtie, een trainbare kwaliteit van onschatbare waarde.
Iedere ondernemer weet hoe het is om te vertrouwen op het ‘buik-gevoel’ te volgen, ofwel je gut feel, je intuïtie. Een adequate intuïtie is een versneller in alles wat je weet, leert en doet. Vaak wordt het random ingezet of gezien als toevalligheid. Wat weinig mensen weten is dat je je intuïtie heel goed kunt trainen. Oefening baart letterlijk de kunst van het integreren en versnellen van je bronnen die je bij je draagt. Het helpt je de leider te zijn die weet waar hij voor staat en daarom magnetisch wordt voor zijn omgeving. In je “gut” zitten je doelen en je creativiteit. De twee elementen die de kern zijn voor een succesvol bedrijf en de samenwerking met anderen. Succesvolle leiders van deze tijd maken deze kwaliteit belangrijk. In deze workshop doen we een aantal oefeningen om je intuïtie te verkennen en hoe je dit in je dagelijks werk kunt gebruiken.

Workshop 3: De kracht van Intentie.
In een kastanje ligt al het ontwerp en de intentie van een hele boom besloten. Topsporters visualiseren hun wedstrijd vele malen, waardoor de race is al gereden is, de wedstrijd al gespeeld. Zo werkt het ook met beleid, plannen en of je er wel of niet komt. Het is de kunst te blijven afstemmen op het hele speelveld en de intentie niet te strak in een resultaat te vertalen. Opletten op wat kan bijdragen (of onderuit halen), zonder je te laten afleiden, houdt de opening naar nog betere resultaten. In deze workshop krijg je een aantal krachtige instrumenten aangereikt om te gebruiken in je dagelijkse werkpraktijk.

Workshop 4: georganiseerd door onze host.
Onze host is iemand die op zijn eigen wijze bijdraagt aan de nieuwe economie van Nederland, denk aan ‘betekenisvol ondernemen’, werkend met zelfsturende teams, innovatief organiseren, of bewust ondernemen. Hij zij als op een eigen wijze een workshop verzorgen, passend bij zijn of haar kracht en kwaliteiten.