Blog

De geschiedenis is geen horizontale lijn, het zigzagt.

De geschiedenis is geen horizontale lijn,
het zigzagt. 

Barack Obama: “Ik hou ervan om deze oude plekken te bezoeken, Petra, De pyramides of het Parthenon, Stonehenge. Het geeft je perspectief. Tegenwoordig leven we te veel van dag tot dag. We kijken naar de beurs, naar de peilingen. De laatste tweet en die vervullen ons met angst en vrees. Sta je bij zo’n oude plek, dan word je eraan herinnerd dat we deel uitmaken van een lange keten. We moeten ons best doen met de kleine schakel van de ketting die ons is gegeven.”

Obama: “Ik herinnerde mijn mensen eraan dat historie/de geschiedenis geen horizontale lijn is. Het zigzagt. Maar de trend zal uiteindelijk in de richting gaan van een minder gewelddadige meer empathische en vrijgevige wereld. En daarvoor zijn mensen nodig. Die ervoor vechten.”

Er is een opkomende generatie die de visie van Obama op de wereld deelt. En dan zijn er krimpende krachten die van de andere kant terugduwen, zoals nu. Het zigzagt. Ik ben er dan ook voor de lange termijn. Jij ook? Graag poets ik mijn schakeltje, mijzelf, de coaching en de lessen steeds weer op, zodat ze op essentie niveau blijven en jij jezelf kan verwezenlijken in je leven en werk.

Annelita Reinders
S-Sent, Leven in essentie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.