Blog

Flow en overgave

Overgave aan de flow, dus vertrouwen hebben..

In hoeverre ben je in je kalmte, in je vertrouwen en in overgave? Voel je je gedragen, door je vrienden, de aarde, jezelf. Dat is waar overgave over gaat, durven te zijn in al je kwetsbaarheid en te volgen in plaats van te sturen. In verbinding te voelen wat de volgende stap is. Vanuit vertrouwen er te zijn en te ontvangen wat er op je pad komt, omdat dat bij je hoort. Die spil zijn, stralend en kwetsbaar.

Op het moment dat jij in ‘ik ben’ bent is er vanzelf vertrouwen. Zoals een baby, zich vol vertrouwen volledig overgeeft aan jou als ouder. Heb je ooit een boom gezien die geen vertrouwen had? In je leven gebeuren echter toch vaak andere dingen dan je had gehoopt. Als mens zit je je vol met sociale programmering, hoe je zou moeten zijn, wanneer je succesvol bent. Je stop daar gemakkelijk veel energie en moeite in en je verliest je vertrouwen als het niet gaat zoals je denkt dat het zou moeten gaan. Overgave is dus eigenlijk het ‘niet in gevecht gaan’. Zijn met wat er is, luisteren, voelen, een laag dieper in je kern komen en de diepe beweging voelen die er daar is. Dus eigenlijke is zo’n moment waarin je in gevecht gaat, één van de rijkste momenten! Je moet dan wel een laagje dieper -:)). Daar waar een meer kloppende beweging is en jij jouw authentieke doelen kunt verwezenlijken.

De cursus Flow, overgave en vertrouwen die in september start, is (net als de cursus Kracht en Jouw potentieel), een onderdeel van de leerlijn ‘Jezelf verwezenlijken’.

Annelita Reinders
S-Sent, Leven in essentie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.