Blog

Ga jij ook zo makkelijk mee in de energie van de maatschappij?

Als ik de energie van de aarde voel, dan voel ik vanzelf de beweging naar een hele diepe kalmte. Er zijn. En kijken met zachte ogen. Een schril contrast met de energie om me heen en in de maatschappij, die op z’n zachtst gezegd onrustig is. Familie, werk, de wereld… het klimaat. Vol onzekerheden. Pfff…

En misschien herken je het effect ervan inmiddels ook. De neiging om steeds in oplossingen te schieten en nog meer op je schouders te nemen. Je aan te passen en kleiner te maken, of weg te cijferen. Niet meer te leven met een grote L, maar te leven met een heel klein elletje. Kortom niet leven maar overleven.

Deze tijd is meer dan ooit een uitnodiging om bij jezelf te blijven en te gronden, zodat je niet meegaat in de emoties, polarisatie of onrust om je heen. In gronden of aarden zit eigenlijk alles besloten. Je wordt de baas over je aandacht en komt bij jezelf. Het haalt je uit het hoofd, uit meningen, verwachtingen en plicht. Je komt in je ‘eigen’ balans. Bij jezelf. Je verbindt je met alles wat je bent en met wat voor jou echt waardevol is, zodat je dingen doet omdat je die wil doen. En dat geeft vertrouwen, dankbaarheid, plezier. Je komt uit die afgeplatte levensenergie van overleven en je komt in contact met die enorm liefdevolle energie in jezelf en de aarde. Je verbindt je met je hartenwensen.

Dit zijn misschien goede vragen om mee te starten:
Waar wil je meer ruimte voor maken?
Wat zijn je hartenwensen voor de komende tijd?
En wat wil je jouw (liefdevolle) aandacht geven?

Op onze school in Arnhem en Huizen ontwikkel je je intuïtie, je eigen en innerlijk weten over je leven en je werk. Je leer om bij jezelf te blijven, ook in uitdagende situaties. Te volgen wat voor jou waar is.


Annelita Reinders
S-Sent, Leven in essentie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.