Blog

Wat zijn Ley lijnen?

Alfred Watkins uit Engeland was een paranormaal begaafd persoon. Rond 1923 had hij een droom waarin hij zich iets realiseerde wat hij zijn hele leven al onbewust had gezien, namelijk dat veel kerken, kloosters op rechte lijnen liggen. Watkins publiceerde hierover, waarna hij werd verguisd dan wel opgehemeld. Feit is dat we onder andere aan Alfred Watkins te danken hebben dat veel prehistorische kennis weer is opgediept. Watkins bleek gelijk te hebben, hij had de oude leylijnen en leycentra herontdekt.

De aarde is een levend systeem. Net als door je hele lichaam allerlei meridianen lopen, zo lopen er door en rondom de aarde allerlei energielijnen. Een van de sterkst voelbare en helende lijnen zijn Ley lijnen. Deze lijnen lopen kris kras over de oppervlakte van de aarde en vormen samen een ‘grid’ rondom de aarde. Op plaatsten waar verschillende Ley lijnen elkaar kruisen ontstaat er een extra sterk energieveld. Sinds mensenheugenis hebben dit soort plekken mensen aangetrokken. Op deze plek is er een sterk stromende energie die maakt dat jouw energie ook op stroom komt en dat je jezelf sterker voelt. Het effect van het hoge energieniveau van zo’n plek is helend en verhelderend, je komt makkelijker bij je inzichten en je innerlijke antwoorden op je vragen.

Mensen bouwden op dit soort kruisingen van Ley lijnen, de voor hun significante gebouwen, zoals Stonehenge en de pyramides. Ook kerken werden meestal op deze Ley lijnen gebouwd. En Druïdes (kelten) kwamen op dit soort plekken samen voor overleg en ceremonies. Tot op heden bezoeken mensen dit soort plekken als pelgrim, denk aan Lourdes, Chartres en in Nederland Onze Lieve Vrouwe kapel in Heiloo en de Maria kapel in de St. Jan in Den Bosch.

Door de bouw op Ley lijnen zijn historische plekken verbonden
En het blijkt dat veel van deze historische plekken zoals Rosslyn Chapel, Avebury en Chartres in allignment liggen met elkaar en verbonden zijn met elkaar via de grotere Ley lijnen. En zoals je in de kaart bovenaan dit artikel ziet, zijn al de historische gebouwen op deze lijn vernoemd naar de aartsengel Michaël (vlnr: Skellig Michael in Ierland, Michaels Mount in Engeland, St. Mont Michel in Frankrijk, Sacra di San Michele in Italie en Monastero Stella Maris del Monte Carmelo in Israel).

Annelita Reinders
S-Sent, Leven in essentie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.