Blog

Vrede en balans

Het groen en rode draadje van de tell tales op de fok wapperden alle kanten uit, onrustig en ongelijk. Dus trok ik de zeilen nog wat strakker aan, de boot ging nog wat schuiner en ik ging nog een beetje meer hangen om de boot recht te houden. Hmmm, het hielp niet. We gingen niet sneller en het rode en groene draadje gingen nog steeds alle kanten op. Toen zei een van de mensen aan boord, een oud zeil instructeur, dat ik iets moest afvallen en de zeilen wat losser moest doen. Het hielp! De boot kwam wat rechter, de tell tales kwamen gelijk te liggen en ongelofelijk, de boot ging harder! Ineens snapte ik waarom ik vroeger altijd verloor bij zeilwedstrijden, ik werkte te hard! Met minder doen, bleek de boot veel harder te gaan.

Vrede en balans in je leven is vergelijkbaar met zeilen. Door allerlei aannames doe je vaak dingen niet met gemak. Je herkent het aan het feit dat je gedachtes hebt als ‘Ja maar, het werk moet wel gedaan worden!’, of dat je alles doet vanuit je hoofd en niet vanuit je hart. Kortom, het plezier is weg. Bewustzijn, gemak en vanuit vrede en vertrouwen in verbinding zijn met dat wat je doet, zijn de brandstof voor geluk en vrede in jezelf. Als jouw leven een boot is, zet jij de koers en ook de zeilen. Staan ze te strak, dan doe je ze wat losser, vaak lukt alles dan wat makkelijker. Bewustzijn, jouw innerlijk weten en je gevoel volgen wijzen je de weg hoe los of hoe strak je de zeil moet zetten.

Wil jij leren om in je balans te zijn? De energie en verwachtingen van een ander, of je omgeving, niet te laten bepalen wat jij doet en hoe je je voelt? Je bewust zijn van jezelf en je energie en hoe je daarmee omgaat kan je helpen om keuzes te maken die kloppen. In het Intuitiejaar leer je over energie en hoe jij jouw energie inzet. Je leert je gevoel te volgen en daarnaar te handelen. Je leert op stroom te zijn met jezelf en je leven, hoe je vaste gewoontes los kan laten en je komt meer in contact met jezelf.  

Het Intuïtiejaar bestaat uit:
Basis 1:  Je intuïtie en energie
Basis 2:  Je eigen weten in 7 thema’s, het boek van jouw leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.