Blog

Het magische Chartres

Chartres heeft haar magische energie te danken een het samen komen van verschillende ley lijnen. Ley lijnen zijn energiebanen in de aarde, het is het energiesysteem van de aarde. Net als door je hele lichaam allerlei meridianen lopen, zo lopen er door en rondom de aarde allerlei energielijnen. Een van de sterkst voelbare en helende lijnen zijn Ley lijnen. Lees hier meer over in de blog over Ley lijnen.

Chartres is al van oudsher de plek waar wijzen samenkwamen
Al van oudsher is Chartres een pelgrimsplek waar mensen naartoe kwamen om weer bij zichzelf te komen en wijsheid op te doen. Al in de prehistorie werd er in Chartres een dolmen neergezet, bestaand uit grote stenen met een platte steen erbovenop om het af te dekken. Door het betreden ervan kwam men tot hernieuwde energie. Ook in latere tijden kwamen hier de wijzen samen voor overleg en ceremonies, zo werd de plek bijvoorbeeld gebruikt door de Druïden die er een school stichtten voor de druïden-leer. Zij herkenden de plek als een plek van vruchtbaarheid en geboorte en sneden een houten beeld van een maagd met kind, ‘de Maagd onder de Aarde’. Door ouderdom werd het beeld zwart. Dit beeld werd in de 3de eeuw gevonden door Christenen. Zij aanbidden het tot op de dag van vandaag als ‘de Zwarte Maagd’ en bouwden op deze plek de eerste Mariakerk. Door brand werden vele daaropvolgende kerken die op deze heuvel zijn gebouwd verwoest. Steeds opnieuw werd er een Maria kerk gebouwd met als hoogtepunt nu, het hedendaagse gotische meesterwerk.

Kathedralen van voor 1300
Voor 1300 bouwden men kathedralen op een ley lijn. Het waren van oudsher al krachtige en bekende plekken. En het blijkt dat ook andere historische plekken zoals Rosslyn Chapel, Avebury op dezelfde ley lijn liggen en zo verbonden zijn met Chartres, maar ook de Kathedraal in Reims is door een ley lijn verbonden met Chartres. In Chartres er in eerste instantie een houten kerkje gebouwd op deze plek en daarna een stenen kerkje, waarvan je de fundamenten nog kan zien in de crypte onder de kerk. In 1200 is tot slot deze bijzondere kathedraal gebouwd. De kathedraal is gebouwd met voor die tijd heel geavanceerde kennis die meegenomen was uit het Oosten door de allereerste Tempeliers.

De Gulden Snede
Wanneer je binnen in de kathedraal staat, dan geeft dat een gevoel van thuiskomen. Naast de energie die heel voelbaar is, werkt ook het gebouw hieraan mee. Het is volledig gebouwd volgens de Gulden Snede, of het Gulden Midden. Het is de natuurlijke verhouding, die ook voorkomt in de natuur en het menselijk lichaam. Deze verhouding wordt ervaren als heel aangenaam. Het werd in de renaissancetijd veel in veel kunst- en bouwwerken toegepast.

Labyrint
Chartres staat ook bekend om haar labyrint met haar krachtige transformerende werking. Een labyrint is niet een doolhof waar je zelf moet zoeken naar het midden. Een labyrint loop je om bij je innerlijke wijsheid te komen in een thema. Je loopt het bijvoorbeeld met een vraag of op een thema en je komt altijd uit in het midden van het labyrint. Hier is het inzicht ion je vraag. Het is een weg naar binnen en werkt transformerend, je komt tot je inzicht en wijsheid.  

De opleidingen van S-Sent
Doe je een van de opleidingen bij S-Sent zoals Intuitief leiderschap, of de healing- of readingopleiding, dan is de kans groot dat een bezoek aan Chartres tot het programma behoort. We leren in de lessen al veel over aarde energie, kosmische energie, je eigen energie en in je ‘Ik ben’ komen. Je leert over jouw plek in de wereld en hoe je in verbinding met anderen tot je recht komt. In Chartres zijn al deze thema’s zo krachtig en helder aanwezig, dat het een verdieping geeft aan de opleiding. Door de energiereis naar Chartres ga je je meer gedragen voelen, je vertrouwen wordt groter en je hart wordt zachter. Je krijgt de kans om je verbinding met jezelf en anderen te helen en met meer compassie te kijken naar jezelf, je leven en je werk. Het is een plek van zijn, overgave, transformatie en wijsheid.


Annelita Reinders
S-Sent, Leven in essentie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.