Coaching

In je leven kom je jezelf tegen. Het gaat niet zoals gehoopt, je hebt het gevoel dat er meer in je zit, of je belandt steeds in dezelfde situatie, je zit in een vicieuze cirkel en weet niet hoe je daaruit komt. Je wilt een stap zetten, iet in beweging brengen. Dat is de basis van de coaching. Jouw ontwikkeldoel. De stap die je wilt zetten in je leven of in je werk. Tijdens de eerste afspraak formuleren we dit doel en in de afspraken daarna kijken we steeds wat maakt dat je deze stap niet gewoon zet. Wat speelt er op essentie niveau en wat houdt je ontwikkeling tegen. Door het essentie niveau waarop we werken ontstaat healing. Je heelt iets in jezelf. Een oud stuk of een oude gewoonte wat maakt dat je (steeds) in deze situatie belandt. Door je ontwikkeling op dit wezenlijke niveau, verandert ook de praktijk.

Een vraag zou kunnen zijn:

  • Ik kom dezelfde situatie steeds opnieuw tegen, waarom is dat?
  • Ik voel me moe. Mijn inspiratie is zoek. Hoe word ik weer vitaal?
  • Hoe kan ik mezelf verwezenlijken in mijn leven? Wie ben ik in wezen?
  • Waarom doe ik steeds wat ik doe?
  • Ik loop in een vicieuze cirkel, hoe kom ik daaruit?

Tijdens de coaching ga je inzicht krijgen in jouw oorspronkelijke doelen bij je geboorte, wat je authentieke kracht is en je potentieel. We kijken naar hoe je tot je recht kwam tot nu toe, waar je nu staat, wat je aan het leren bent en wat nu je doelen zijn. Kortom hoe je tot je recht komt, zodat je lekker in je vel zit.

De eerste afspraak is vrijblijvend. We formuleren in deze afspraak je ontwikkeldoel. Klikt het niet, dan hoef je de eerste afspraak niet te betalen. Word je enthousiast en wil je de coaching gaan doen, dan betaal je de eerste afspraak wel en zijn we begonnen!

Het niveau

De praktijk
In de praktijk heb je je ervaringen,  je gedrag, ervaar je een probleem en neem je je beslissingen.

De psychologie
Achter je gedrag ligt je karakter en wie je bent voor de buitenwereld. Bij een bedrijf is dat de cultuur.

De essentie
Achter de praktijk, je gedrag en je karakter zit jij, wie je in wezen bent. En bij een bedrijf, waar het in de kern voor staat. Daar zit de eigen wijsheid. De coaching is op dit niveau. Een kijkje in de ziel!

Een ervaring van een klant: Ik was vastgelopen op mijn werk, mijn hart wilde het niet langer op de manier doen zoals mijn hoofd het voorschreef.  Met haar helderheid, humor en focus heeft Annelita me enorm geholpen en bijgestaan in dit proces om vanuit mijn eigen helderheid en in vertrouwen nieuwe stappen te maken. Inmiddels ben ik gestart met mijn eigen bedrijf, wat heel goed voelt. Ik raad Annelita dan ook van harte aan!