Nulpunt

Nulpunt biedt een moment om stil te staan, niet meer, niet minder. Het is een soort energie tankstation. Je kunt er even bijtanken, wijsheid opdoen en energie. Een Nulpunt moment kan in company worden georganiseerd, voor relaties en af en toe wordt er met open inschrijving een Nulpuntmiddag georganiseerd (klik dan hier voor het programma)

InCompany
Nulpunt kun je inzetten als middel om helderheid te creëren en meer bewustzijn te ontwikkelen binnen een organisatie. In één middag nemen de mensen deel aan een van de workshops en krijgen ze en reading.

Workshop 1: Intuïtie, een trainbare kwaliteit van onschatbare waarde
Iedere ondernemer weet hoe het is om te vertrouwen op je ‘buik-gevoel’, ofwel je gut feel, je intuïtie. Een adequate intuïtie is een versneller in alles wat je weet, leert en doet. Vaak wordt het random ingezet of gezien als toevalligheid. Wat weinig mensen weten is dat je je intuïtie heel goed kunt trainen. Oefening baart hier letterlijk kunst. Je integreert de bronnen die je bij je draagt en door deze geconcentreerde kracht wordt je magnetisch voor je omgeving. Je wordt de leider die weet waar hij voor staat.

Tevens zitten in je “gut” doelen en je creativiteit. De twee elementen die de kern zijn voor een succesvol bedrijf en de samenwerking met anderen. Succesvolle leiders van deze tijd maken deze kwaliteit belangrijk. In deze workshop doen we een aantal oefeningen om je intuïtie te verkennen en hoe je dit in je dagelijks werk kunt gebruiken.

Workshop 2: De kracht van Intentie
In een kastanje ligt al het ontwerp en de intentie van een hele boom besloten. Topsporters visualiseren hun wedstrijd vele malen, waardoor de race al gereden is, de wedstrijd al gespeeld. Zo werkt het ook met beleid, plannen en of je er wel of niet komt. Het is de kunst te blijven afstemmen op het hele speelveld en de intentie niet te strak in een resultaat te vertalen. Opletten op wat kan bijdragen (of onderuit halen), zonder je te laten afleiden, houdt de opening naar nog betere resultaten. In deze workshop krijg je een aantal krachtige instrumenten aangereikt om te gebruiken in je dagelijkse werkpraktijk.

Workshop 3: Reading over jou en je werk/bedrijf
Een reading is een beschrijving van de energie en geeft inzicht in jouw authentieke energie en kwaliteiten, je werk of bedrijf, de verbinding tussen jou en je werk, je doelen en de stappen die je nu kunt zetten. Het is een waardevolle en beproefde methode in organisatieontwikkeling en tijdens trainingen.

 

Voor relaties
Wil je jullie klanten een bijzondere ervaring meegeven, biedt hen dan een Nulpuntmiddag aan, of een reading. Succes gegarandeerd! 

Wil je een ervaring horen?  Lees de blog van Petra, zij was bij een van de Nulpuntmiddagen.

Voor wie is Nulpunt gecreëerd?
Mogelijk ben je al geïnspireerd door Reïnventing organisations van Frederique Laloux,  Spiral Dynamics, ben je bezig met duurzaam ondernemen, Theory U of wil je simpelweg meer weten over de ijsberg onder water, de onderstroom in jullie organisatie of team. Nulpunt kun je inzetten als middel om helderheid te creëren en meer bewustzijn te krijgen over de jouw eigen authentieke kwaliteiten, jouw rol en de kracht van je organisatie of team. Je komt weer bij je eigen inzicht en wijsheid erover.


Ambassadeurs en partners van Nulpunt zijn: