Blog

Wat is intuitie?

Wat is intuitie?

Ken je dat? Je hebt zo’n gevoel dat er iets niet klopt. Je luistert er niet naar en achteraf kun je je wel op de kop slaan. Je wist het!

Naast je rationele vermogen, je denken, heb je als mens ook je niet rationele vermogen. Dat is je intuïtie, je innerlijk weten. Je sensitiviteit en intuïtie is een natuurlijke kwaliteit waar elke mens over beschikt. Voor veel vraagstukken in je leven en je werk is het fijn om beslissingen te nemen die kloppen, die goed voelen. Deze kosten je minder energie en je bloeit er van op. Misschien heb  je ook wel eens een besluit genomen die niet klopte, bijvoorbeeld bij de keuze voor een baan. Rationeel klopte alles, het salaris en de afstand was goed, het zou goed zijn voor je CV, maar het proces van besluiten verliep niet soepel, niet vanzelf. Toen je toch in die baan begon bleek dat je er niet lekker in je vel zat, in plaats van tot bloei komen in je werk, werd het eerder een gevecht. Zo’n baan kost veel energie. 

Jezelf en je energie
Intuitie is ook je innerlijk weten over hoe je omgaat met je energie. Je inzicht in wat je energie kost en waar je op leegloopt. In intuïtieve ontwikkeling leer je omgaan met je energie en het onderscheid in de energie, je leert herkennen wat van jou is, wat van anderen is en hoe je bij jezelf kunt blijven en op stroom komt met jezelf en je eigen doelen.

Persoonlijke ontwikkeling
Kortom door je intuïtie te ontwikkelen leer je vertrouwen op je gevoel en neem je besluiten die kloppen voor jou. Er ontstaat daardoor meer ruimte voor jou, wie je in wezen bent en wat voor jou waardevol is in je werk en leven. Je ontdekt wat er echt bij je hoort, wie je bent en wat jij belangrijk vindt. Je leert hoe je zacht, liefdevol en enthousiast naar jezelf kunt zijn, naar de keuzes die je maakt en naar anderen. Je ontwikkelt je ‘zelf’ en je wordt een krachtiger mens. 


Door: Annelita Reinder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.